Österport och Kajplats – två viktiga bostadssatsningar

Osterport 1 5

Det händer mycket i Västerås. Överallt syns byggkranar och nya byggnader förändrar stadens siluett. Vi på Kadesjös är stolta över att få vara en del av utvecklingen av Sveriges sjunde största stad.

Västerås expanderar och Kadesjös är engagerad i flera olika projekt. Senaste åren har det bland annat handlat om bostadsprojekt både i city och nere vid Öster Mälarstrand vid Mälaren. Byggprojektering är vanligt återkommande uppdrag för Kadesjös. En bra relation har under åren byggts med JM, vilket gör att de återkommer som beställare.

Österport och Kajplats är stora satsningar för JM.

"Det är extra roligt att jobba med projekt i Västerås som man kan följa på nära håll i verkligheten", säger Johan Eklund som är uppdragsansvarig i projekten

- För projekten vid Mälaren gör närheten till vattnet att vi behöver ned under grundvattennivån. Det ställer särskilda krav på att byggnaden ska klara vattentrycket, berättar Johan. Eftersom det är garage under mark så måste man göra vattentäta gjutningar, omfattande armeringar och vattentäta membran utanpå betongen.

I projektet Kajplats på Öster Mälarstrand har det också funnits andra utmaningar, då kommunen bestämt att taken ska luta på ett speciellt sätt.
- Eftersom vi inte har haft några färdiga lösningar har vi behövt tänka mer kreativt, vilket är en rolig utmaning, menar Johan.

Relaterade projekt